Showing posts with label Appium Interview Questions. Show all posts
Showing posts with label Appium Interview Questions. Show all posts

Thursday, August 23, 2018

no image

Appium Interview Questions Alongside Answers

1. : What Is Appium?
Answer : Appium is an opened upward root mobile application automation testing tool. Using appium, We tin laissez passer on the axe automate native applications, Mobile spider web applications in addition to mobile hybrid applications on Android in addition to IOS platforms. VIEW MORE DETAIL

2. : What are the prerequisites to install appium inward windows?
Answer : You postulate to install few software earlier install in addition to purpose appium inward windows. Bellow given software are required to install appium inward windows.

  1. Java JDK in addition to set JAVA_HOME. VIEW DETAIL
  2. Android SDK(API Level >= 17)(VIEW DETAIL) in addition to set ANDROID_HOME(VIEW DETAIL).
  3. Microsoft .Net Framework, Node JS in addition to PDANet+ for Android(optional). VIEW DETAIL.
  4. Also you lot postulate other software, customer libraries in addition to jounce files similar Eclipse IDE amongst testng installed, Selenium Server JAR, Webdriver Language Binding Library, APPIUM for Windows.
3. : Appium is cross platform or platform independent?
Answer : Appium is cross platform software automation testing tool. You tin laissez passer on the axe write software automation tests for multiple platforms similar Android, IOS using same API of Appium.

4. : What is principal payoff of cross platform back upward of Appium?
Answer : Using cross platform back upward of Appium, You tin laissez passer on the axe cut down your software automation test-suite's code size every bit you lot tin laissez passer on the axe reuse code betwixt Android in addition to IOS test-suites.

5. : In which linguistic communication appium is written?
Answer : Appium server is written inward Node.js. You tin laissez passer on the axe install it straight from Node Package Manager(NPM) or you lot tin laissez passer on the axe fix in addition to install it from source.
no image

Interview Questions For Appium


6. : What is Node.js?
Answer : It is cross-platform runtime surround which is used to railroad train server-side software spider web applications. It is open-source thus you lot tin mail away purpose it without whatever cost.


7. : What is Desired Capabilities as well as how it is used inward Appium software testing tool?
Answer : Desired Capabilities is bunch of keys as well as it's value. Using this prepare of keys as well as values nosotros tin mail away tell to appium server that what sort of automation session nosotros are going to create. Example : If you lot prepare platformName = Android thus appium volition sympathise that you lot wants to practice automation session to run examination on Android.

8. : Tell me appium supported platforms to run automation tests.
Answer : VIEW ANSWER.

9. : Is at that topographic point whatever agency to access Android SDK tools from eclipse?
Answer : Yes, You tin mail away access Android SDK tools from eclipse using it's ADT Plugin. VIEW MORE

10. : Why appium?
Answer : There are principal 3 reasons to purpose appium inward mobile software automation.
  • When you lot perform software automation examination using appium, It is non required to alteration or recompile your software app every bit appium purpose criterion software automation APIs on all platforms.
  • You tin mail away write automation tests for mobile software app inward your favorite  WebDriver-compatible linguistic communication similar java, C#, PHP, Python etc.
  • Appium allows you lot to purpose whatever testing framework.
no image

Latest Appium Interview Questions

11. : How to configure android device to survive software examination using appium inward devices?
Answer : In guild to survive software automation tests using appium inward android device, You withdraw to enable USB debugging inward your android device. VIEW DETAILS on how to enable USB debugging inward android device.

12. : Tell me the ascendancy cite for windows to verify that android device is connected amongst PC.
Answer : You tin plough over the axe survive adb devices ascendancy inward windows to brand certain that device is connected properly amongst PC to survive appium tests on it.

13. : Appium back upwards multiple languages?
Answer : Yes, Appium back upwards multiple languages to practise examination cases. List of appium supported languages is given on THIS PAGE.

14. : Which tool you lot are using to locate elements of android software app? How to role it?
Answer : I am using UI Automator Viewer tool which is provided past times android SDK to locate elements of android app. How to role it exceptional is given on THIS PAGE.

15. : Can nosotros locate android app's elements from emulator using UI Automator Viewer tool?
Answer : Yes, UI Automator Viewer tool back upwards physical android devices equally good equally android emulators as well as thus you lot tin plough over the axe role it to inspect app's elements from android emulators too.
no image

Appium Android Interview Questions

16. : Can you lot enjoin me few appium limitations?
Answer : Limitations Of Appium are described on THIS PAGE.

17. : Tell me dissimilar ways to locate android app elements inwards appium automation.
Answer : You tin locate android app's elements using bellow given dissimilar ways.
  1. XPath
  2. ID
  3. Name
  4. className
  5. AccessibilityId
18. : Can you lot enjoin me dissimilar ways to locate chemical gene past times XPath?
Answer : You tin practice XPath inwards dissimilar ways to locate same element. Different XPath examples are given on THIS PAGE.

19. : What is role of package in addition to launcher action advert of android app inwards appium automation test?
Answer : In appium automation test, We demand to render android app's parcel in addition to launcher action advert in addition to thus that appium tin empathize which application to launch for testify when you lot foremost running appium test. We tin gear upwards parcel in addition to launcher action advert equally desired capability.

20. : How to transcend android app's package in addition to launcher activity name?
Answer : There are many dissimilar ways to transcend android app's package in addition to launcher activity name. I convey described two dissimilar ways to transcend android app's package in addition to launcher activity name. Other 2 ways are given on THIS PAGE too.

Wednesday, August 22, 2018

no image

Latest Interview Questions For Android App Automation

21. : Which android version is supported yesteryear appium?
Answer : Appium support Android 17+ API marker versions only. You demand to role selendroid if yous accept older version of android API level. View MORE DETAILS.

22. : How to configure appium projection inwards eclipse?
Answer : Appium projection configuration steps are given on THIS PAGE.
23. : What are the different desired capabilities required to function appium test?
Answer : In lodge to function appium test, You demand to define bellow given desired capabilities. You tin go VIEW EXAMPLE on how to fix desired capabilities inwards appium software automation test.

  • deviceName
  • BROWSER_NAME
  • VERSION
  • platformName
  • appPackage
  • appActivity
24. : Can nosotros function iOS automation exam inwards windows using appium?
Answer : No, You tin go non function iOS automation exam inwards windows every bit Appium relies on OS X-only libraries to back upwards iOS testing. You tin go use Remote Server selection to connect to appium server which is running on MAC.

25. : Is it possible to function android appium exam inwards emulator?
Answer : Yes, You tin go function android appium software automation inwards existent device every bit good inwards emulators too. VIEW EXAMPLE on how to function android software automation tests inwards emulator using appium.
no image

Mobile Automation Testing Interview Questions As Well As Answers

26. : Can yous enjoin me usage of findElements() method?
Answer : We tin operate findElements() method to become the listing of elements from page.
Example : Supposing in that place are five buttons on page alongside same shape name. In this case, We tin operate findElements() method in addition to furnish reference of shape refer inward xpath(Example : findElements(By.xpath("//android.widget.Button"))). So it volition render listing of all push clitoris elements. Then nosotros tin operate get() method in addition to furnish reference of button's index to locate specific button(Example : findElements(By.xpath("//android.widget.Button")).get(0)). View findElements() Example.

27. : How to perform drag in addition to driblet activity inward appium?
Answer : We tin operate TouchAction shape of appium to perform drag in addition to driblet activity on whatsoever chemical ingredient of mobile app. View Appium drag in addition to driblet Example inward mobile app.

28. : What is usage TouchAction Class inward Appium?
Answer : TouchAction Class is used to generate actions chain to perform drag in addition to drop, swipe element, etc.. inward appium test.

29. : How to perform swipe activity inward appium?
Answer : You tin operate TouchAction shape in addition to it's methods to generate activity chain of swipe action. View swipe using TouchAction example.

30. : Is in that place whatsoever other means to perform swipe inward appium?
Answer : Yes, We tin operate swipe method to perform swipe action. View swipe using swipe method example.
no image

Appium Automation Interview Questions

31. : Which method is used to perform scroll downwards to text inwards appium.
Answer : You tin hold upward scrollTo() method to scroll till text. View scroll downwards to text example.

32. : Is it possible to perform multi-touch activity inwards appium test?
Answer : Yes, We tin perform multi-touch activity action inwards appium automation examine using MultiTouchAction as well as TouchAction class. We tin practice touching on activity chain using MultiTouchAction as well as TouchAction class. View appium multi-touch action example.

33. Is it possible to capture screenshot of android mobile screen?
Answer : Yes, You can. You request to use FileUtils degree to capture screenshot of mobile screen. You tin persuasion capture screenshot example for to a greater extent than detailed answer.

34. Can nosotros examine spider web application inwards mobile using appium?
Answer : Yes. Appium back upward native mobile application, spider web applications as well as hybrid apps inwards mobile. We tin hold upward chrome browser inwards android as well as safari browser inwards IOS devices.

35. What is platformVersion capability?
Answer : In appium automation test, We request to render mobile OS version(Example : 4.4.2) inwards which nosotros are going to examine application. View platformVersion capability example.
no image

Appium Interview Questions For Freshers

36. What is ascendency to showtime appium from ascendency prompt?
Answer : "node appium" ascendency from node_modules folder of appium volition showtime appium server from ascendency prompt. View start appium from ascendency prompt example.

37. Is it possible to showtime in addition to halt appium server programmatically?
Answer : Yes nosotros tin mail away showtime appium server programmatically too. I accept described 2 unlike methods on how to showtime in addition to halt appium server programmatically. You tin mail away push clit whatever 1 from them. View Method 1 in addition to Method 2.


38. What is utilization of platformName capabilities?
Answer : It volition nation appium server that which mobile OS platform you lot wants to role to perform test. You tin mail away laid upwards it iOS, Android, or FirefoxOS. View platformName capabilities utilization example.

39. Can you lot nation me how to perform concealment orientation?
Answer : We tin mail away perform LANDSCAPE in addition to PORTRAIT concealment orientation inwards appium essay using bellow given ascendency syntax. or you lot tin mail away come across amount example of concealment orientation inwards android.

LANDSCAPE to PORTRAIT :
driver.rotate(org.openqa.selenium.ScreenOrientation.PORTRAIT);

PORTRAIT to LANDSCAPE :
driver.rotate(org.openqa.selenium.ScreenOrientation.LANDSCAPE);

40. How to cheque chemical component subdivision acquaint or not?
Answer : We tin mail away cheque chemical component subdivision acquaint or non using bellow given syntax. or you lot tin mail away view element acquaint or non example inwards appium.

Boolean iselementpresent = driver.findElementsByName("App").size() != 0;
<< PREVIOUS || NEXT >>