Showing posts with label Appium Tutorial. Show all posts
Showing posts with label Appium Tutorial. Show all posts

Wednesday, August 22, 2018

no image

Mobile Automation Testing Interview Questions As Well As Answers

26. : Can yous enjoin me usage of findElements() method?
Answer : We tin operate findElements() method to become the listing of elements from page.
Example : Supposing in that place are five buttons on page alongside same shape name. In this case, We tin operate findElements() method in addition to furnish reference of shape refer inward xpath(Example : findElements(By.xpath("//android.widget.Button"))). So it volition render listing of all push clitoris elements. Then nosotros tin operate get() method in addition to furnish reference of button's index to locate specific button(Example : findElements(By.xpath("//android.widget.Button")).get(0)). View findElements() Example.

27. : How to perform drag in addition to driblet activity inward appium?
Answer : We tin operate TouchAction shape of appium to perform drag in addition to driblet activity on whatsoever chemical ingredient of mobile app. View Appium drag in addition to driblet Example inward mobile app.

28. : What is usage TouchAction Class inward Appium?
Answer : TouchAction Class is used to generate actions chain to perform drag in addition to drop, swipe element, etc.. inward appium test.

29. : How to perform swipe activity inward appium?
Answer : You tin operate TouchAction shape in addition to it's methods to generate activity chain of swipe action. View swipe using TouchAction example.

30. : Is in that place whatsoever other means to perform swipe inward appium?
Answer : Yes, We tin operate swipe method to perform swipe action. View swipe using swipe method example.
no image

Appium Automation Interview Questions

31. : Which method is used to perform scroll downwards to text inwards appium.
Answer : You tin hold upward scrollTo() method to scroll till text. View scroll downwards to text example.

32. : Is it possible to perform multi-touch activity inwards appium test?
Answer : Yes, We tin perform multi-touch activity action inwards appium automation examine using MultiTouchAction as well as TouchAction class. We tin practice touching on activity chain using MultiTouchAction as well as TouchAction class. View appium multi-touch action example.

33. Is it possible to capture screenshot of android mobile screen?
Answer : Yes, You can. You request to use FileUtils degree to capture screenshot of mobile screen. You tin persuasion capture screenshot example for to a greater extent than detailed answer.

34. Can nosotros examine spider web application inwards mobile using appium?
Answer : Yes. Appium back upward native mobile application, spider web applications as well as hybrid apps inwards mobile. We tin hold upward chrome browser inwards android as well as safari browser inwards IOS devices.

35. What is platformVersion capability?
Answer : In appium automation test, We request to render mobile OS version(Example : 4.4.2) inwards which nosotros are going to examine application. View platformVersion capability example.
no image

Appium Interview Questions For Freshers

36. What is ascendency to showtime appium from ascendency prompt?
Answer : "node appium" ascendency from node_modules folder of appium volition showtime appium server from ascendency prompt. View start appium from ascendency prompt example.

37. Is it possible to showtime in addition to halt appium server programmatically?
Answer : Yes nosotros tin mail away showtime appium server programmatically too. I accept described 2 unlike methods on how to showtime in addition to halt appium server programmatically. You tin mail away push clit whatever 1 from them. View Method 1 in addition to Method 2.


38. What is utilization of platformName capabilities?
Answer : It volition nation appium server that which mobile OS platform you lot wants to role to perform test. You tin mail away laid upwards it iOS, Android, or FirefoxOS. View platformName capabilities utilization example.

39. Can you lot nation me how to perform concealment orientation?
Answer : We tin mail away perform LANDSCAPE in addition to PORTRAIT concealment orientation inwards appium essay using bellow given ascendency syntax. or you lot tin mail away come across amount example of concealment orientation inwards android.

LANDSCAPE to PORTRAIT :
driver.rotate(org.openqa.selenium.ScreenOrientation.PORTRAIT);

PORTRAIT to LANDSCAPE :
driver.rotate(org.openqa.selenium.ScreenOrientation.LANDSCAPE);

40. How to cheque chemical component subdivision acquaint or not?
Answer : We tin mail away cheque chemical component subdivision acquaint or non using bellow given syntax. or you lot tin mail away view element acquaint or non example inwards appium.

Boolean iselementpresent = driver.findElementsByName("App").size() != 0;
<< PREVIOUS || NEXT >>